В понеделник подкастърът Джо Роган сподели и по-късно изтри туит, в

...
В понеделник подкастърът Джо Роган сподели и по-късно изтри туит, в
Коментари Харесай

Стивън Сегал се бие срещу Украйна... е, не съвсем

В понеделник подкастърът Джо Роган показа и по-късно изтри туит, в който се твърди, че артистът Стивън Сегал е в Украйна заедна с руската войска в Украйна и е бил видян измежду бойци от специалните елементи покрай Киев “, оповестява New York Post.

„ Изтрих предходната си обява, че Стивън Сегал е в Украйна, тъй като беше подигравка, което не е изненадващо, само че почтено казано нямаше да съм изненадан и в случай че беше истина “, написа Роган в нова обява няколко часа по-късно.

Фалшивата обява беше манипулиран туит на CNN, в който се споделя, че " разследващи организации от целия свят " са забелязали 69-годишния актьор с " съветските специфични елементи ", ситуирани към летище Гостомел покрай Киев. Това проличава от скрийншот, споделен от The Independent.

На фотографията се вижда Сегал с камуфлажна екипировка и слънчеви очила в „ милитари “ жанр — на фона на зелена трева и дървета, каквито надали има към Киев по това време на годината. Тази фотография в действителност е кадър от кино лентата " Картели " от 2016 г.

В новия си пост Роган споделя снимка на публикация на Washington Post от 2017 година, която в детайли споделя за „ братската обич “ сред артиста и съветския президент Владимир Путин и оповестява, че през 2017 г. Украйна е наложила на екшън звездата петгодишна възбрана за влизане в страната, тъй като го счита за заплаха за националната сигурност.

Според Rolling Stone, преди да бъде изтрита, истинската обява на Роган е събрала над 400 000 лайкове и 11 000 коментара. По мотив войната, пред списанието Сегал се е изказал  като участничка в конкурс за хубост, запитана защо мечтае: „ Моите молебствия са двете страни да стигнат до позитивно, спокойно решение, след което да можем да живеем и да процъфтяваме дружно в мир “.

Роган има навика да прави избухливи мнения и да споделя  дезинформация в своя подкаст The Joe Rogan Experience, който се излъчва в Spotify и е най-популярният подкаст на платформата в Съединени американски щати. По-рано той разгласи, че младежите не би трябвало да се имунизират и популяризира лекарството ивермектин като част от режима му за възобновяване от COVID-19, макар предизвестието на експертите против използването му.

През януари и началото на февруари няколко изтъкнати музиканти като Нийл Йънг и Джони Мичъл направиха акция за събаряне на подкаста му Spotify. Йънг и Мичъл изтеглиха музиката си от стрийминг платформата, поради това, че разрешава на авторитетния водещ да популяризира дезинформация за COVID-19.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР